НОВИНИ


След намеса на консула ни в Будапеща: Блокираните българи на сръбско-унгарската граница вече пътуват

7 4519 30.12.2023
След намеса на консула ни в Будапеща: Блокираните българи на сръбско-унгарската граница вече пътуват
личен архив

Министерството на външните работи излезе с позиция след появилата се информация за блокирани българи на сръбско-унгарската граница, чакащи с часове да преминат. 


"Осъществената беше незабавна проверка по постъпилата от медиите информация. Консулът на България в Будапеща съобщи за интензивен трафик на сръбско-унгарската граница във връзка с предстоящите Новогодишни празници и засилен контрол от компетентните гранични власти, което води до необходимост от по-дълго от обичайното изчакване", съобщават от ведомството.

 

Те информират, че след намесата на българския консул в Будапеща двата автобуса с български граждани са преминали успешно. 

 

"В рамките на днешния ден на граничния пункт ГКПП Хоргош-Рьоске е имало струпване на 25 автобуса, два от които – с български граждани. След неговата намеса последните вече са проверени и са продължили своето пътуване", казват от МВнР.

 

Министерството на външните работи съветва българските граждани по време на пътувания около Новогодишните празници, когато се наблюдава засилен сухопътен трафик, да се информират своевременно преди предприемането на пътуването и да използват алтернативни маршрути и ГКПП за преминаване.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама