НОВИНИ


Вътрешният министър: Доказахме, че България може да охранява не само своите, но и границите на обединена Европа

6 3971 31.12.2023
Вътрешният министър: Доказахме, че България може да охранява не само своите, но и границите на обединена Европа
Вътрешният министър Калин Стоянов БГНЕС

Доказахме, че България може да охранява не само своите, но и границите на обединена Европа, посочва вътрешният министър Калин Стоянов в позиция, изпратена до медиите по повод решението на Съвета на ЕС България да бъде част от шенгенското пространство по въздух и море от м. март 2024 г..


Министерството на вътрешните работи вложи много усилия, за да може проведените през 2022 г. и 2023 г. три мисии за установяване на фактите да приключат успешно, посочва Стоянов. Той отбелязва, че добрата интензивна и екипна работа с вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел, както и доброто взаимодействие с министър-председателя акад. Николай Денков е довело до този положителен резултат.

 

Винаги съм споделял убеждението, че когато успеем да превърнем трудностите в необходими предизвикателства, крайният резултат ще носи удовлетворение, допълни силовият министър.

 

Той изразява благодарност към българските гранични полицаи, на военнослужещите от Българската армия и другите служители в МВР, които "в голяма степен изнесоха тази битка".

 

Вярвам, че заедно ще продължим да сме по-силни и по-единни в бъдещите си действия, за да продължим със същото темпо към следващата важна стъпка - премахване на проверките и по вътрешните сухопътни граници, заключва министър Стоянов.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама