НОВИНИ


Васил Терзиев: До средата на януари ще представим за обществено обсъждане бюджета на София за 2024 г.

0 4009 31.12.2023
Васил Терзиев: До средата на януари ще представим за обществено обсъждане бюджета на София за 2024 г.
Столичният кмет Васил Терзиев БГНЕС

До средата на януари ще представим за обществено обсъждане бюджета на София за 2024 г., отбелязва столичният градоначалник Васил Терзиев в последния си отчет за тази година, публикуван в профила му в социалната мрежа Facebook.


По думите му с приемането на държавния бюджет за 2024 г. са одобрени за финансиране 109 инвестиционни проекта на обща стойност близо 100 млн. лева. От тях близо 34 млн. лв. ще бъдат инвестирани в северните райони на столицата, а работата по всички проекти трябва да приключи най-късно до края на 2026 г.

 

Терзиев отчита още, че е намерено решение за липсващите средства за ВиК инфраструктурата на София, като е осигурено довършването на проектите и възможността да се кандидатства за нови, както и да продължи изграждането на ВиК инфраструктурата на столицата.

 

Кметът отбелязва също, че ще бъде разширен гробищният парк "Бакърена фабрика", след като е подписал договор за безвъзмездно прехвърляне на държавен имот в район „Връбница“ от близо 52 дка.

 

След пожара в жилищна сграда в квартал „Курило”, град Нови Искър веднага доставихме два фургона с ток и вода за хората, които останаха без подслон, отчита Васил Терзиев. Той допълва, че е предложен подслон и в центровете за временно настаняване, докато се поправят щетите, но пострадалите са отказали. Екипът на „Аварийна помощ и превенция“ премахна опасните останки по сградата и ще помогне със средства и със самия ремонт на покрива.

 

Градоначалникът коментира още и спирането на Симеоновския лифт, като отбелязва, че не е ясно кога ще заработи. По думите му екипи на Общинската полиция и “Аварийна помощ и превенция” към общината ще поемат организацията на движението и ще бъдат осигурени повече автобуси по ключовите трасета, за да може да се компенсира липсата на лифт през следващите седмици и до възстановяването на работата му.

 

В броените часове до Нова Година ви пожелавам 2024 да ни донесе здраве, любов, нови мечти и силите и упорството да ги сбъдваме. Пожелавам си заедно с вас да направим София един по-добър град за живеене. Без всеки един от вас и вашето активно участие няма как да успеем, завършва кметът на столицата.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама