НОВИНИ


Шефът на Интерпол: Изправени сме пред безпрецедентна епидемия от трансгранична организирана престъпност

0 27812 31.12.2023
Шефът на Интерпол: Изправени сме пред безпрецедентна епидемия от трансгранична организирана престъпност
БГНЕС

Международната полицейска организация Интерпол съобщи, че се наблюдава рязко увеличаване на организираната престъпност от трансгранични мрежи и предупреди, че тези банди ще стават само все по-мощни. Това предаде ДПА, като се позова на направено пред агенцията изявление на Юрген Щок, генерален секретар на базираната в Лион организация.


"Изправени сме пред безпрецедентна епидемия от трансгранична организирана престъпност", посочи Щок. "Действащите в световен мащаб престъпни групи стават все по-мощни, по-влиятелни, по-опасни и по-склонни към насилие по нашите улици", алармира шефът на Интерпол.

 

Борбата с организираната престъпност трябва да се води от цялото общество, коментира още Щок и допълни, че "стабилността на нашите общности е застрашена".

 

Ръководителят на Интерпол е на мнение, че нито една държава или регион не може да се справи сама с кризата в областта на сигурността.

 

С днешните си 196 държави членки Интерпол е най-голямата полицейска организация в света и координира международното полицейско сътрудничество. Нейният предшественик е основаната през 1923 г. във Виена структура за сътрудничество между полицейските органи. Чрез Интерпол страните членки обменят информация за издирвани лица.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама