НОВИНИ


Кметът на Бургас увери: Проектът за изграждането на детската болница върви по график

1 5281 31.12.2023
Кметът на Бургас увери: Проектът за изграждането на детската болница върви по график
БГНЕС

Кметът на Бургас Димитър Николов заяви, че проектът за областна детска болница "Света Анастасия" върви по график. Предвижда се тя да обслужва над 20 общини в Югоизточна България, предаде БНР.


В края на годината Министерския съвет одобри допълнителен трансфер от 1,5 млн. лв в бюджета на Община Бургас за изграждането на здравното заведение. 

 

Договорът за изграждането на многопрофилната болница за активно лечение на детски болести в Бургас вече е подписан, а работната площадка в бургаския комплекс "Зорница" е подготвена за строителството ѝ, посочи кметът Димитър Николов:

 

"В момента се изместват подземните комуникации: тръбопроводи, паропроводи, технически помещения, които ще отворят територията на новата работна площадка и всичко се случва по график", увери той.

 

Осеметажната сграда ще разполага със 123 легла, като болницата ще привлече на работа между 500 и 700 души медицински и немедицински персонал:

 

"Това е един по-мащабен проект, отколкото ние си мислим, защото освен физически изграждането на тази детска болница, това е една комплексна педиатрична грижа на децата в Югоизточна България.

 

Освен детската болница ще бъдат изградени, реконструирани много педиатрични кабинети, ще бъдат обучени много специалисти, ще бъде инвестирана много техника, детски линейки, техника и апарати, които ще помогнат да намалим страданието на нашите деца", каза още градоначалникът.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама