НОВИНИ


Турция повиши тол таксите за магистралите и мостовете

1 3845 01.01.2024
Турция повиши тол таксите за магистралите и мостовете
Турция

Турция вдигна от днес тол таксите за преминаване по магистралите и мостовете в страната, съобщиха местни медии, цитирани от БТА.


Преминаване през мостовете "Мъчениците на 15 юли" и "Фатих Султан Мехмет" над Босфора в Истанбул вече се таксува между 15 и 110 турски лири в зависимост от категорията на превозните средства, а пътната такса за мотоциклети става 6 лири. Таксите за моста "Явуз Султан Селим" (т. нар. Трети мост над Босфора) ще бъде между 25 и 275 лири.


За преминаване по моста "Османгази" над Измитския залив ще се плащат между 205 и 920 турски лири, а за моста "Чанаккале 1915", свързващ европейския и азиатския бряг над Дарданелите, цената варира между 75 и 1400 лири.


Най-ниската такса за леки автомобили по магистралите, управлявани от Главна дирекция "Автомагистрали", става 9 лири, а най-високата такса е 84 лири.


Така, таксите за магистралите и мостовете над Босфора, управлявани от Главна дирекция "Автомагистрали", са увеличени средно със 76 процента, а пътните такси за магистралите и мостовете, управлявани от частни компании, са увеличени средно с 50 процента.


Според актуалния валутен курс 10 турски лири се равняват на около 30 евроцента.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама