НОВИНИ


Продавала ли е "Ел Би Булгарикум" продукти под себестойност?

0 3551 02.01.2024
Продавала ли е
скрийншот

Продавала ли е "Ел Би Булгарикум" продукти под себестойност? Водено ли е дружеството към фалит и умишлено ощетяване с по-ниски цени?


В студиото на "Здравей, България" бившият изпълнителен директор на "Ел Би Булгарикум" Владимир Русев отговори на твърденията на министъра на икономиката Богдан Богданов, който заяви в края на миналата година, че държавната компания е ощетена умишлено с 1,5 милиона лева като е продавала млечни продукти под реалната им себестойност.

 

"Твърденията на министъра са абсурдни и манипулативни. Изцяло. Това да се твърди, че е продавано под себестойност и че дружеството е водено умишлено към фалит е най-малкото несериозно. Нашият борд завари два договора за доставки на суровини, на сурово мляко, на изключително завишени цени - с 40 сотинки над средната пазарна стойност към дадения момент", категоричен е Русев.

 

По думите му договорите били подписани за 6 милиона литра мляко. "Т.е. дружеството щеше бъде ощетено с над 2,4 милиона лева за 10 месеца. Тези договори бяха подписани от предходното ръководство и бяха в сила. Те бяха сключени с две фирми посредници, които дори не са млекопроизводители", уточни той. 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама