НОВИНИ


Самолет с пътници на борда избухна в пламъци на летище в Япония /обновена/

0 5770 02.01.2024
Самолет с пътници на борда избухна в пламъци на летище в Япония /обновена/

Самолет на Japan Airlines с пътници на борда избухна в пламъци на летище Ханеда в Токио. Говорител на авиокомпанията заяви, че в самолета е имало над 300 души. Не е ясно дали има пострадали хора.


Летателният апарат е потеглил от летище Шин-Читосе в Хокайдо. Причините за инцидента се изясняват. Смята се, че пътническият самолет се е сблъскал с летателен апарат на японската брегова охрана при кацане в Ханеда. Японските телевизионни оператори TBS и NHK съобщават, че един от екипажа на борда му е успял да се измъкне, но останалите четирима все още са в неизвестност. Всички те са загинали, стана ясно по-късно. Информацията е на агенция “Франс прес”, която се позовава на данни на транспортното министерство на Япония. Държавната телевизия NHK също потвърди за това.

 

Смята се, че самолетът, който е трябвало да достави храна до мястото на земетресението, се е ударил с пътническия самолет, докато той е кацал на летището. Припомняме, че страната бе ударена от силно земетресение на 1 януари. Трусът с магнитуд 7.6 по скалата на Рихтер удари централната част на страната. Спасителните операции продължават и към този момент. За момента се съобщава за най-малко 48 жертви.

 





“The Japan Times” съобщава, че екипажът и пътниците на борда на горящия пътнически самолет са били евакуирани, но още не уточняват има ли ранени. По информация на различни информационни агенции в самолета е имало 379 души. По-късно стана ясно, че всички на борда са били изведени от горящия летателен апарат безопасно.

 

На място има екипи на пожарната.

 

Очаквайте подробности. 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама