НОВИНИ


Кога ще работим и кога ще почиваме през високосната 2024 г.?

1 3556 02.01.2024
Кога ще работим и кога ще почиваме през високосната 2024 г.?

2024 година е високосна. Но това, че ще разполагаме с един ден повече, не означава, че ще почиваме повече. През тази година ще работим 251 дни, а неработните са 11. През изминалата година почивните бяха 12. 


Най-много работни дни ще има през юли - 23, а най-малко - през май, септември и декември, когато работните дни са 19, пише DarikNews.bg.

 

Националният празник 3 март се пада в неделя, така че ще се почива и 4 март (понеделник).

 

Най-много почивни дни ще има през месец май. Тогава ще почиваме на 1 май - Деня на труда, сряда. Великден през 2024 г. се пада на 5 май, почивните дни тогава са четири - 3, 4, 5, и 6 май, два от тях са уикенд. 

 

На втория ден от Великден - 6 май, отбелязваме Денят на храбростта и Гергьовден. Допълнителни почивни дни за този празник обаче няма да има. 7 май е работен ден.В края мах се оформя още един дълъг уикенд. 24 май - Денят на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, се пада в петък. Така заедно с уикенда - 25 и 26 май, се оформят три последователни почивни дни.

 

Денят на Съединението - 6 септември, е в петък и така се събират три почивни дни. А денят на Независимостта - 22 септември, е неделя и ще се почива и в понеделник - 23 септември.

 

Бъдни вечер и Коледа през 2024 г. се падат в делнични дни. Почивни ще бъдат дните между 24 и 26 декември.

 

ФрогНюз
 
 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама