НОВИНИ


Шефът на Мосад заплаши: Ще си разчистим сметките с убийците, които преминаха границата с Газа на 7 октомври

2 4510 03.01.2024
Шефът на Мосад заплаши: Ще си разчистим сметките с убийците, които преминаха границата с Газа на 7 октомври
БГНЕС

Шефът на израелската тайна служба Мосад заяви днес, че неговата агенция "ще си разчисти сметките" с всеки, който е участвал в кървавото нападение на Хамас срещу Израел на 7 октомври, съобщи Франс прес.


"Днес сме в разгара на война. И днес, както и преди 50 години, Мосад се ангажира да разчисти сметките си с убийците, които преминаха границата с Газа на 7 октомври, с организаторите и техните спонсори", категоричен бе ръководителят на разузнавателната служба Давид Барнеа на погребението на бившия шеф на Мосад Цви Замир, който почина вчера.

 

"Ще отнеме време, както и след масовото убийство в Мюнхен, но ще ги застигнем, където и да се намират. Всяка арабска майка трябва да знае, че ако синът ѝ е участвал, пряко или косвено, в кървавата баня от 7 октомври, кръвта му ще бъде на главата й", подчерта Барнеа, цитирайки дословно пасаж от Библията.

 

По времето, когато оглавява Мосад, Цви Замир ръководи операция "Божи гняв", целяща убийството на лидерите на палестинската групировка "Черният септември", чийто бойци убиват 11 израелски спортисти на Олимпийските игри в Мюнхен през 1972 г.

 

Барнеа отправи предупреждението си ден след ликвидирането на заместник-ръководителя на Хамас, Салех ал Арури, при приписван на Израел удар с дрон в предградие на Бейрут.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама