НОВИНИ


Британското разузнаване: Руските бомбардировки в Украйна все по-често са насочени към отбранителната индустрия

6 50950 03.01.2024
Британското разузнаване: Руските бомбардировки в Украйна все по-често са насочени към отбранителната индустрия
БГНЕС

Руските бомбардировки в Украйна все по-често са насочени към обекти, свързани с отбранителната промишленост, а не към енергийната инфраструктура, както бе през миналата зима, отбелязва днес британското министерство на отбраната в ежедневния си бюлетин на разузнаването в платформата "Екс", цитирана от ДПА.


Министерството твърди, че от петък насам "Русия е увеличила интензивността на своите операции за нанасяне на удари на далечни разстояния срещу Украйна".

 

Руските сили са задействали сериозна част от запасите от крилати и балистични ракети с въздушно базиране, които бяха генерирали през последните месеци. Последните удари вероятно са насочени предимно към отбранителната промишленост на Украйна, се акцентира в бюлетина.

 

Тези нови операции свидетелстват за поне временна промяна в подхода на Русия при използването на оръжия за удари с далечен обсег, уточнява ведомството.

 

Припомняме, че миналата зима Русия инициира широкомащабни атаки срещу енергийната мрежа на Украйна, вследствие на което много хора останаха без електричество и отопление за дълги периоди от време.

 

Киев побърза да укрепи енергийната си инфраструктура в очакване на подобна кампания и през тази година.

 

Но военното ръководство на Русия вчера публично обяви, че се насочва към отбранителни компании като част от целта си да демилитаризира съседна Украйна.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама