НОВИНИ


Учителите с по-високи заплати от днес, ето с колко

0 9676 03.01.2024
Учителите с по-високи заплати от днес, ето с колко
личен архив

С 8,4% се увеличават учителските заплати от днес. Това става по силата на новия Колективен трудов договор за системата на предучилищното и училищното образование, който беше подписан от министъра на образованието и науката проф. Галин Цоков и социалните партньори в края на миналия месец.


След увеличението стартовата минимална основна заплата на учителите става 1853 лева. Същият е размерът и за всички останали педагогически специалисти: ресурсни учители, възпитатели, ръководители на направления, информационни и комуникационни технологии, логопеди, психолози, педагогически съветници и други.

 

Минималната основна заплата за старши учителите и старши възпитателите става 1911 лева, а за главните учители и главните възпитатели 1985 лева.

 

Директорите ще получават най-малко 2257 лева основно възнаграждение, а заместник-директорите 2088 лева. В новия Колективен трудов договор се повишават работните заплати и на непедагогическия персонал. За ръста на възнагражденията на педагозите са осигурени близо 290 милиона лева от Държавния бюджет.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама