НОВИНИ


Депутати спестиха 2 млн.лв, дават ги на СУ

8 4923 12.11.2010
Депутати спестиха 2 млн.лв, дават ги на  СУ

Парламентът е направил икономии в размер на 2 млн. лв. и те ще бъдат отпуснати целево на Софийския университет за покриване на нуждите на висшето училище.



След  дълъг разговор в кабинета на Цецка Цачева, между нея и Бойко Борисов, при който участва и ректорът на Софийския университет Иван Илчев  сатана ясно, че е направен анализ и е установено, че парламентът е реализирал икономии от гориво и командировки на депутати,  също така и от спестени капиталови разходи и е в състояние да отдели два милиона лева. Тези пари, съгласно правилата, трябва да бъдат върнати в единния държавен бюджет.

Предвид отношението на депутатите към висшето образование и към Софийския университет помолих премиера, който дойде на срещата, тези два милиона да не влизат в общия бюджет, а да бъдат предоставени целево за нуждите на СУ, обясни парламентарният шеф. Илчев заяви от своя страна, че това е стъпка, отговаряща на програма Европа 2020.

Трябва да се поддържа качественото образование и качествената наука, а Софийският университет е такъв символ, изтъкна той. По думите му с това, което прави парламентът, българското общество показва отношението си към качественото образование и качествената наука.

Премиерът Борисов гарантира, че на следващото заседание на МС въпросът ще бъде решен.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама