НОВИНИ


Д-р Благомир Здравков: До момента се изпълнява планът за изграждането на Национална детска болница

0 4077 03.01.2024
Д-р Благомир Здравков: До момента се изпълнява планът за изграждането на Национална детска болница
д-р Благомир Здравков Стопкадър: bTV

"Към момента изглежда, че се изпълнява плана за изграждането на Национална детска болница. Беше изготвен анализ, който бе предоставен на здравното министерство, следва изготвянето на техническо задание и техническата обезпеченост на дейностите, които ще се извършват в това лечебно заведение. Към момента дискусия за терена в Горна баня не е на дневен ред. Най-важното за нас е да оказваме съвременна и качествена медицинска помощ."


Това заяви директорът на Специализираната болница за активно лечение по детски болести “Проф. Иван Митев” д-р Благомир Здравков в предаването „Лице в лице” по bTV.

 

По думите му локацията на болницата няма достъпна инфраструктура и трябва да се работи в тази посока.

 

„Смисълът на тази болница е, да може да се окаже своевременна и адекватна спешна помощ на детето. Стрес в системата ще има, защото всяка промяна Ключовите сектори, които трябва да се присъединят към Националната детска болница не може да стане насилствено”, обясни специалистът.

 

Той изтъкна, че всички специалисти казват, че реалистичният срок за пускане в експлоатация на детската болница от етапа, в който се намира, е 4-6 години. За да бъде финализиран този проект заслуга ще има не само един министър, а цял екип, смята д-р Здравков.

 

Експертът алармира, че се очаква пик на грипа към края на януари.

 

"Той се отложи заради по-мекото време. В болницата имаме 12 деца с усложнения от грип тип А. Към момента няма нищо необичайно и тревожно. Клиничната картина при COVID в момента протича по-леко", каза още медицинският специалист.

 

„За съжаление има много тежки усложнения на грипа. Родителят трудно може да различи COVID от грип. Добре е когато има симптоми, да се потърси лекарска помощ. Ако до 5-ия ден детето не се повлияе, трябва отново да посети лекар”, настоя педиатърът.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама