НОВИНИ


РЗС: Цветанов се е срещал със Сумиста

15 4537 12.11.2010
РЗС: Цветанов се е срещал със Сумиста

Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов е имал регулярни срещи със сочения за ръководител на групата на Килърите Петър Стоянов - Сумиста, заявиха от РЗС.



Депутатът Емил Василев представи писмо, подписано от Сумиста, в което той заявява, че се е срещал с вътрешния министър във Варна в деня на убийството на бизнесмена Юри Галев.
От РЗС обявиха, че разговорът на депутата Емил Василев с Петър Стоянов - Сумиста е продължил около 40 минути. По време на срещата им в следствения арест в Шумен, Сумиста е написал собственоръчно писмото, в което заявява, че е имал среща с Цветан Цветанов в деня на убийството на Юри Галев.

Според депутати от РЗС на срещата е присъствал и шефът на ГДБОП Станимир Флоров. Сумиста все още не е взел решение дали ще поиска в съда да бъде призован като свидетел вътрешният министър, който да каже дали е бил на среща с него. От РЗС обявиха още, че по време на срещата Цветанов е възложил определени поръчки на Сумиста, които той е трябвало да изпълнява в ГЕРБ, но отказаха повече подробности.

От партията обявиха още, че има данни за покровителство от страна на вътрешният министър към шефа на комисията за защита на потребителите Дамян Лазаров.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама