НОВИНИ


Шефът на "Ел Би булгарикум": Продуктите ни ще са с най-ниската възможна цена без да правим компромис с качеството

0 4839 04.01.2024
Шефът на
скрийншот

Годината започва оптимистично. Проблемите бяха идентифицирани и отстранени. Надявам се 2024 г. да бъде много силна за нас. Това заяви изпълнителният директор на "Ел Би булгарикум" Ивайло Лилов в предаването „Още от деня” по БНТ.


„Най-видимият проблем миналата година бе, че марката отсъстваше от търговската мрежа. За това имаше два проблема – производственият капацитет бе два пъти по-малък и предприятието е имало твърде много договори, които е трябвало да изпълни. Друг проблем беше, че дружеството имаше увеличени разходи, поради всичко това съществуваше риск да се стигне до фалит. От новото ръководство обаче успяхме да привлечем нови доставчици и да подобрим състоянието на предприятието”, обясни той.

 

По повод обвиненията спрямо предишното ръководство на "Ел Би булгарикум", а именно, че е продавало продукти на загуба, което те отричат, Ивайло Лилов каза, че тече и всичко ще се изясни.

 

„Работим само и единствено с българско мляко. Няма вложено сухо мляко или други добавки. Не правим компромис с качеството. В процес сме за въвеждане на 6-степенен контрол за качество. Правим всичко възможно да компенсираме дефицита в търговската мрежа. Надявам се това да се случи в рамките на месец. Имаме капацитет да произвеждаме 25 тона на ден. Имаме 2% пазарен дял”, подчерта той.

 

Той увери, че ще поддържат да поддържат максимално качество на най-ниската възможна цена на продуктите си. „За нас е важно продуктите ни да са достъпни. Надценката ще бъде до толкова да можем да се издържаме. Целта ни не е да формира печалба”, добави изпълнителният директор на "Ел Би булгарикум".

 

Той подчерта, че "Ел Би булгарикум" държи патента за производството на българското кисело мляко. Лилов разкри, че предстои на пазара да бъдат пуснати продукти с изключителни лечебни свойства. Те са на етап лабораторни изпитания.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама