ПОЛИТИКА


Калин Манолов: Томчев беше прав за Волгин! Всичко това е един продължаващ заговор срещу демокрацията на България

19 10350 04.01.2024
Калин Манолов: Томчев беше прав за Волгин! Всичко това е един продължаващ заговор срещу демокрацията на България
скрийншот

Цветан Томчев беше прав, че Петър Волгин не е журналист, той е пропагандатор, той обслужва интереса на държава, която ни вкарва в списък с неприятелски държави. Това не ми прилича на журналистика и се надявам голяма част от хората да го разбират, пропагандистите проповядват чужди интереси.


"Всичко това е един продължаващ заговор срещу демокрацията от България. Ние трябва да се освободим от руските пропагандни окови в медиите. Най-сетне трябва и медиите да разберат това. За съжаление, част от стратегията на хората които диктуват политическите процеси, това е част от сценария, диктуван от Кремъл".

 

Това каза в предаването "Честно казано с Люба Кулезич", журналистът Калин Манолов.

 

Припомняме, че навръх Коледа, на 26 декември внезапно ни напусна фотожурналистът Цветан Томчев. Една от мисиите, които беше приел той е да отърве БНР от зловредното присъствие на руския пропагандист Петър Волгин. По този повод, всяка събота в еднайсет сутринта Томчев събираше група съмишленици пред входа на радиото.

 





 

"Отзвук имаше, защото съм убеден, че тези дори и 10 човека, които стояха пред радиото всяка събота, не останаха незабелязани. Реакция от хората, които работят в радиото нямаше, защото те искат да си запазят хляба, искат да могат да останат в националното радио. Ние сме виновните, че допуснахме тези русофилски, кремълски опорки, това е отговорност и на на нас журналистите. Смятам, че делата на Томчев ще бъдат довършени. Манол Глишев миналата събота, продължи инициативата, така че се надявам нещата да се случат", подчерта Манолов.

 





 

"Той самият казва в едно предаване: 

 

"Обществените медии бяха обсебени от проруските говорители благодарение на законодателството, направено от кукловодите, които чрез него контролират кой управлява държавните медии. Това става най-вече чрез избора на членове на медийния регулаторен орган. Много активен е президентът Радев, сам продукт на руските специални служби. Радев назначава част от членовете на СЕМ, който пък избира генералните директори на БНР и БНТ. Председателката на Обществения съвет на националното радио Милена Димитрова е асистент на вицепрезидента Илияна Йотова", цитира Томчев, Манолов.

 

"Всяка смърт е някакъв сигнал, тази е ненавременна, на човек, който имаше какво да още да каже и направи, неговарта битка беше за няколко живота напред и сто години да беше живял, нямаше да му стигнат", каза журналистът.

 

"Неговото дело не би трябвало да умре, защото това е дело на много хора. С една снимка той успяваше да покаже няколко статии. Живееше на високи обороти, живата история на последните години на България, огромна загуба. 

Господ си взима любимците на светли празници като Коледа" допълни той.

 

От своя страна историкът Даниела Горчева сподели:

 

"Той беше най-сърцатия, ведър, чист човек, добросърдечен. Аз се Той с толкова много неща се захващаше, че аз се опитвах да го укротявам.Това не беше личностна нагласа срещу Волгин. Той беше възмутен, че чрез Волгин БНР създава една паралелна реалност. Това което правеше Волгин е типично за тотатилиризма, замяна на реалности".

 

 

 

 

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама