ПОЛИТИКА


"Продължаваме промяната" защити наемането на лобисти в САЩ

18 7316 05.01.2024
Асен Василев и Кирил Петков

„Продължаваме промяната“ (ПП) е спазила всички законови рамки в България и САЩ и е действала „абсолютно прозрачно“ във връзка с наемането на лобистка фирма в САЩ. Това се казва в позиция на партията.


Новината идва, след като ден по-рано стана ясно, че в края на декември ПП е наела лобистите от Manatos & Manatos (M&M) с договор за 100 000 долара. В него е записано, че услугите, които партията ще получи в замяна, са свързани с лобизъм, пиар, икономическо развитие и други.


„Продължаваме промяната“ сключи този договор абсолютно прозрачно, спазвайки всички законови рамки в България и САЩ. Увеличаване на инвестициите в България, укрепване на добрите отношения на държавно и партийно ниво са важна стъпка за промотиране на българските приоритети във Вашингтон“, пише в позицията на ПП.


Лобизмът е законово регламентиран в Съединените щати. Тази професия най-често се упражнява от бивши политици, дипломати или техни сътрудници. Работата им е да организират срещи и да представят информация пред хора от управлението или медиите.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама