НОВИНИ


Bloomberg: Студът и мразът ще са тест за доставките на природен газ в Европа

7 4680 05.01.2024
Bloomberg: Студът и мразът ще са тест за доставките на природен газ в Европа
Газ

След топла есен и по-меко начало на зимата, продължително застудяване ще обхване по-голямата част от Северозападна Европа по-късно тази седмица и ще продължи през по-голямата част от януари. По този начин ще изпита доставките на природен газ и енергийната инфраструктура в Европа.


Някои от страните с най-голямо потребление на газ - Германия, Обединеното кралство и Франция, ще усетят по-късно тази седмица температури под средните сезонни стойности, тъй като мразовитото време ще се установи в по-голямата част от Европа през по-голямата част от януари, според синоптиците, анкетирани от Bloomberg.


Северозападна Европа ще види температури под средните през следващата седмица и поне до 20 януари, според прогнозите. Студеното време ще изпита енергийните системи и инфраструктурата на Европа, тъй като ще доведе до по-високо потребление на електроенергия и газ за отопление.


След като по-рано тази седмица бяха публикувани най-новите прогнози за времето за месец напред в Европа, цените на природния газ в Европа скочиха с 5% в сряда.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама