НОВИНИ


Заради строежа на метрото: Затварят участък от локалното на бул. “Цариградско шосе”

1 3957 06.01.2024
Заради строежа на метрото: Затварят участък от локалното на бул. “Цариградско шосе”

Участък от локалното на булевард "Цариградско шосе" ще бъде затворен заради изграждането на метрото и новите тунели през район "Слатина". Промените са в сила от днес. Движението по основния булевард няма да бъде спряно. 


Затвореният участък се намира между ул. Йерусалим и кръстовището с Окръжна болница. Причината за това затваряне е, че трябва да влезе тунелопробивната машината, с която ще започне изграждането на новия участък.

 

Предвидени са обходни маршрути, които ще преминават през вътрешните улици "Димитър Моллов" и "Митрополит Сливенски", а за да няма струпване по обходните маршрути и кв. Младост, е отворен и пробив, водещ към Цариградско шосе.

Променят се маршрутите на градския транспорт. Тролей №5 няма да пътува до младост. Спирките, до които няма да стига, ще бъдат обслужвани от автобус номер 73. Маршрутите на автобуси 84 и 184 също ще бъдат променени.

 

От "Метрополитен" съобщават, че тази отсечка ще бъде затворена близо 2 години и половина, като на това място се предвижда изграждането на метростанция и буферен паркинг с над 200 места. Срокът за изпълнение е 46 месеца.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама