НОВИНИ


18-годишен ученик хвана богоявленския кръст в Бургас

0 4213 06.01.2024
18-годишен ученик хвана богоявленския кръст в Бургас

18-годишният ученик Александър Китенов хвана Светия кръст в Бургас. Рекорден брой участници се включиха в ритуала тази година край Моста на брега на морето - общо 78. В ритуала участват само мъже.


Температурата на морската вода в Бургас е 10 градуса, а температурата на въздуха около 12-13 градуса. Топлото време събра хиляди зрители на ритуала. От Община Бургас осигуриха топли кърпи и напитки за всеки, който дръзна да се хвърли в студените води на Черно море.





“Емоцията е великолепна. Просто скочих, видях къде е кръстът и се насочих към него. Когато го хванах, получих удовлетворение от това, което съм постигнал през годините и всичко, което съм вложил. Религиозен съм от малък. От миналата година започнах да участвам в ритуала и ето днес успях да спася Светия кръст. Пожелавам здраве и успех на всички през следващата година. Надявам се спасяването на Кръста да ми донесе късмет да започна нови начинания и те да са успешни”, споделя пред местни медии Александър.

 

Младежът е възпитаник на Природоматематическата гимназия "Акад. Никола Обрешков" в Бургас. След завършването си иска да следва авиоинженерство.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама