НОВИНИ


Отделят трамваите на бул. “Цар Борис III” заради ръст на катастрофите

3 4178 06.01.2024
Отделят трамваите на бул. “Цар Борис III” заради ръст на катастрофите

След като възстановихме движението на емблематичния трамвай №5 в края на миналата година, за дни бяха регистрирани 5 пътно транспортни произшествия. Катастрофите са причинени от автомобили, които навлизат по трамвайните линии и засичат мотрисите.


Предприемаме бързи мерки, за да ограничим транспортните произшествия по трасето на трамваите по бул. „Цар Борис III“. Ето защо физически ще отделим пътното платно от това на трамваите. Така автомобили няма да могат да навлизат върху релсите. Възложихме проект за обособяването на трасето като фокусът ще е в района от ул. „Райска градина“ до ухото в „Княжево“. По това трасе се движат 2 трамвая - 5 и 11. В пиковите часове средно на всеки 3 минути тук преминава по една трамвайна мотриса в посока. 

 

За да бъде придвижването на софиянци по-кратко, по ремонтираното трасе трамваите се движат с по-висока скорост. Съкратихме времето за пътуване от „Съдебна палата“ до последната спирка в „Княжево“ с 10 минути - от 31 минути преди ремонта на 21 минути сега.  

 

Предстои новоремонтираният участък на релсовия път от кръстовището с бул. „Овча Купел“ до ухото на „Княжево“ да бъде включен в новата координация за движението, която осигурява „зелената вълна“ за трамваите. Това допълнително ще се ускори движението на трамваите по бул. „Цар Борис III“.

 

Васил Терзиев, Facebook


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама