НОВИНИ


Близо 18 хиляди лева за броня и фар. Автосервиз фантом измамил с хиляди левове столичани

4 4897 07.01.2024
Близо 18 хиляди лева за броня и фар. Автосервиз фантом измамил с хиляди левове столичани
Pixabay

Мъж от София твърди, че е измамен от автосервиз. Дал близо 18 хиляди лева за броня и фар. На два пъти колата му била изоставяна, а сервизът просто изчезнал. Потърпевшият бил и заплашван, че ще запалят автомобила. По време на разследването собственикът на автосервиза предлага да върне парите на измамения мъж, информира Нова телевизия. 


Петър Вълков си купува дълго избирания нов автомобил. Малко след това обаче претърпява лека катастрофа. Колата е в движение, но има нужда от ремонт. Затова се обръща към майстори, на които вече е разчитал. Дълги години били доверен сервиз към неговата застрахователна компания.

 

"По този начин се работи по-лесно, не се дават пари предварително и реших да работя с тях. Чак две седмици по-късно казаха, че вече не са доверен сервиз. Беше ми казано, че е елементарен проблемът. Ставаше дума основно да се сменят бронята и фарът. На втората седмица ми бе поискана сумата от 14 520 лева за авточасти и труд. Тъй като колата е нова, реших, че може би наистина струва толкова. Обясниха ми, че трябва да ги платя, реших, че ще ги платя, платих ги. Колата ми е застрахована, не би трябвало да има проблем", разказва той.

 

Така, за да върви ремонтът бързо, Петър дава исканата сума. За нея му издават фактура. След месец искат и допълнителна сума, за която отказват да му издадат документ. "Минаха още около две-три седмици и ми поискаха 3 000 лева допълнително. Спешно трябвало да се купят още части. Беше ми странно, но дадох парите", допълва той.

 

Минава половин година, а ремонтът, за който е дадена сума, равна на една трета от цената на колата - не е започнат. Чува различни оправдания. Случайно Петър разбира, че автомобилът е изоставен, а от сервиза няма и следа. От собственика – също.

 

"Известно време нямах връзка. След седмица ми вдигнаха и казаха, че са намерили място къде да довършат. Закарахме колата в жк. "Дружба". Никаква връзка нямах, а колата беше спряна под едно дърво и сервизът го нямаше", споделя Петър.

 

Така, на практика два пъти колата му е изоставяна, а сервизът безследно изчезва. Освен всичко друго, Петър става и обект на заплахи. "Имах няколко по-тежки разговора. Първият беше, като се опитах да потърся съдействие от застрахователя. Казаха ми: "Ти какво си мислиш, като си отишъл при застраховател нещо ще се случи ли?" А следващият беше когато се опитах да търся съдействие. Пак обаждане след криене и ми казаха: "Защо ми правиш проблеми, ако искам ще ти запаля колата", разкрива мъжът.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама