НОВИНИ


Липсата на депутати и министри на освещаването на бойните знамена заради неактуализиран списък. Следват ли оставки?

32 3818 07.01.2024
Липсата на депутати и министри на освещаването на бойните знамена заради неактуализиран списък. Следват ли оставки?
БГНЕС

Във връзка с изказването на председателя на Народното събрание Росен Желязков относно поканените официални лица на Водосвета на бойните знамена, флаговете и знамената-светини на Българската армия на 6-и януари 2024 г., Министерството на отбраната информира, че организацията на Водосвета, който се провежда традиционно на Богоявление, е съгласно държавния протокол и не е променяна от над 20 години.


Поканите се изпращат на базата на стандартен списък, според протоколните изисквания, който се актуализира периодично, съобщават от пресцентъра на Министерство на отбраната.

 

Министърът на отбраната възложи незабавна проверка, която показа, че процедурата е спазена и са били поканени председателят и заместник-председателите на Народното събрание, както и целият състав на Комисията по отбрана. Установен е пропуск по отношение на председателите на парламентарни групи.

 

Експертът, на когото е възложена тази задача, погрешка е ползвал неактуализиран списък, за което сигнализира сам на ръководството и пожела да подаде оставка от заеманата позиция.

 

Подчертаваме, че вратите на Министерството на отбраната са винаги отворени за конструктивен диалог с народните представители в интерес на сигурността и отбраната на страната.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама