НОВИНИ


Пеевски търси отговорност от Тагарев за поканите до депутатите за парада на Богоявление

31 4109 07.01.2024
Пеевски търси отговорност от Тагарев за поканите до депутатите за парада на Богоявление
БГНЕС

Реакция на темата за поканите за депутатите на Богоявленския водосвет дойде и от ДПС. В своя позиция председателят на парламентарната група на партията Делян Пеевски настоява Тодор Тагарев да се яви пред Народното събрание и "да поеме отговорността си пред тези, които са го избрали на поста".


"Скандален е фактът, че министърът на отбраната игнорира парламента от ритуала с бойните знамена на Богоявление. Този акт е грубо погазване на българската Конституция и унижение на парламента", пише Пеевски. И допълва "Няма да допуснем парламентът да бъде унижаван от един министър".

 

След като Министерство на отрбаната информира за подадената оставка на експерт, който е бил ангажиран с изпращането на поканите, Пеевски отново направи изявление. В него той пише: "Министър Тагарев, отговорността винаги е лична. Не се крийте зад съветници и експерти. Поемете отговорност за гафа".

 

Депутатът продължава с думите "Предишният път съветникът ви подаде оставка заради скандала в “Пирогов”, но след като го крихте дни наред. Сега някакъв невинен експерт подава оставка, заради гафа с парламента. Министър Тагарев, бъдете мъж, поемете отговорност."


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама