НОВИНИ


Дъщерите на мъжа, починал след гонка с полицията: Баща ни не носи оръжие в себе си

1 3552 08.01.2024
Дъщерите на мъжа, починал след гонка с полицията: Баща ни не носи оръжие в себе си
Стара Загора

„Младежи са хвърляли пиратки срещу баща ни и неговото кученце, най-вероятно оттам тръгва някаква идея за личностна саморазправа. Категорично баща ни не носи оръжие в себе си, нито някога е проявявал такъв тип агресия или каквато и да било друга, особено към деца или младежи. Искаме и настояваме да разберем истината. Борим се за това“. Това каза в „Тази сутрин“ Борислава Пенева, дъщеря на 58-годишния Павел Пенев, който почина след полицейска гонка в Стара Загора.


Според съдебно-медицинската експертиза мъжът се е задушил под тежестта на петима полицаи, които са легнали върху него, докато са го арестували.


„Факт е, че след като колата е катастрофирала, той е бил изваден по особено жесток начин и не е имало медицински екип на място. Те са го извадили насилствено от колата. Начинът, по който той е изваден от колата си е недопустим“, каза Ивелина Пенева, дъщеря на 58-годишния Павел Пенев.


Дъщерите на починалия мъж казаха, че все още не знаят точните имена на всички полицаи, участвали в гонката.


„Опитват се да ни обяснят неща, с които ние не можем да се съгласим. До нас стига информация от различни ежеседмичници, където пише, че сигналът е подаден от дъщеря на някой от началниците на „Криминална полиция“, каза Борислава Пенева.


От НСлС и инспектората на МВР са се свързали с двете жени, но по думите им не са имали среща с ръководството на полицията в Стара Загора.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама