НОВИНИ


Гешев с опит за ирония: Честита старата нова тоталитарна държава! Вместо Тате, вече си имаме Бате

5 4631 08.01.2024
Гешев с опит за ирония: Честита старата нова тоталитарна държава! Вместо Тате, вече си имаме Бате
Иван Гешев

Президентът сезира КС за “бруталното и некомпетентно посегателство срещу Конституцията.” Не е напълно прав. Не е посегателство, а добре планирано съзнателно унищожаване на основни правни принципи. И възстановяване на тези на тоталитарната Живкова Конституция. Това написа бившият главен прокурор Иван Гешев във фейсбук.


Според председателят на "Справедливост за България" целта е политическо овладяване на прокуратурата и съда и концентриране на властта в ръцете на няколко човека.

 

"Всичко ново е добре забравено старо. Пропуснаха само да добавят в Конституцията и ръководната роля на тройната коалиция. Сега ще започнат да натискат и ухажват с нови сгради Конституционния съд, за да не отмени тази пародия на законотворчество. Ще изберат и нови двама послушковци за съдии в КС, за да са сигурни в резултата. Страничните щети за тях нямат значение. Както и това, че вече в Конституцията няма Пленум на ВСС и няма кой да решава финансовите въпроси на съдебната власт. Така цялата система може да остане без пари, включително и за заплати. Да ни е честита старата нова тоталитарна държава. Вместо Тате вече си имаме Бате", пише още.


Fpermalink.php%3Fstory_fbid%3Dpfbid0iHHDENw2CAmrhQHJm3J3ug1grUL9AXww1MGfUzTdV522aH3fywuVTTp5YrWH12Bvl%26id%3D100092533561829&show_text=true&width=500" width="99.5%" height="285" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowfullscreen="true" allow="autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share">
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама