НОВИНИ


Кметът Терзиев дава боклука на София на прокуратурата

3 4172 09.01.2024
Кметът Терзиев дава боклука на София на прокуратурата
Васил Терзиев БГНЕС

"Докладът от възложения от мен одит на Столичното предприятие за третиране на отпадъци "крещи" безстопанственост. За това изпратих доклада от проверката към Софийската градска прокуратура за последващи действия по компетентност". Това съобщава кметът на София Васил Терзиев на страницата си във Facebook.


Терзиев посочва, че оттук нататък решението за следващите стъпки е в ръцете на прокуратурата.

 

"Безстопанственост - като груба небрежност по отношение на активите на предприятието и пилеенето на средствата му, зле написани проектни задания при строителството, липса на оперативен контрол и контрол по изпълнението, липса на контрол, раздаване на абсолютно нелогични и незаслужени бонуси спрямо резултатите и скарано с икономическата логика утежняване на финансовото положение на предприятието", пише в социалната мрежа столичният кмет. За всичко това според него трябва да бъде потърсена отговорност."Това не означава, че ще спрем дотук. Продължаваме с проверките и разкриването на лоши практики. Едновременно с това въвеждаме мерки, за да приведем завода в нормален и ефективен режим на работа", посочва Васил Терзиев във Facebook.

 

На 2 януари от пресцентъра на Столичната община съобщиха, че Столичното предприятие за третиране на отпадъци не изпълнява целта си по предназначение и има потенциален риск, ако не се вземат спешни мерки, София да преживее криза с боклука в следващите три години. Това установи новият мениджмънт на завода по една от течащите на място проверки, съобщиха от Столичната община. Вчера пък Терзиев посочи, че в първите пет дни на годината наложените глоби на фирмите, отговарящи за чистотата в София, са на стойност 44 256 лв. Според него трябва безкомпромисен контрол върху дейностите по почистването, ефективното планиране на сметопочистването.

 

ФрогНюз


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама