НОВИНИ


Германската външна министърка предаде 10 тона хуманитарна помощ за Газа на египетския Червен полумесец

2 3713 09.01.2024
Германската външна министърка предаде 10 тона хуманитарна помощ за Газа на египетския Червен полумесец
Германската външна министърка Аналена Бербок БГНЕС

Германската външна министърка Аналена Бербок предаде почти 10 тона хуманитарна помощ за нуждаещото се палестинско население в ивицата Газа на египетския Червен полумесец, съобщи ДПА.


Министърката пристигна днес от Кайро с транспортен самолет А400М на летището в Ел Ариш, административен център на египетското губернаторство Шамал Сина (Северен Синай), намиращ се на Средиземно море. Тя възнамерява да посети граничния пункт "Рафах" между Газа и Египет.

 

Визитата на Бербок в Рафах първоначално беше държана в тайна от съображения за сигурност. Демаркационната линия между Египет и Газа минава през града, който е населен основно от палестинци. По-солидната част от хуманитарната помощ за Газа минава именно през този граничен пункт.

 

Помощта е финансирана от германското външно ведомство и е натоварена от германските военновъздушни сили във Вунсторф, провинция Долна Саксония. Тя включва дюшеци, одеяла, детски спални чували и сгъваеми легла за разселените палестинци в Газа.

 

Хуманитарната помощ е разтоварена от Червения полумесец и транспортирана в анклава от Международната организация по миграция (МОМ). Разпределението на помощта ще се извърши от подпомагаща бежанците норвежка неправителствена организация.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама