НОВИНИ


Шефът на ББР: С помощта на банката малките и средни фирми могат да усвоят милиарди

12 4612 09.01.2024
Шефът на ББР: С помощта на банката малките и средни фирми могат да усвоят милиарди
Росен Карадимов

Отпускането на кредити от по 150 млн. лева на малък брой фирми отдавна е променено. Това беше смисълът на влизането ни в управлението на банката, каза председателят на Надзорния съвет на Българската банка за развитие Росен Карадимов в предаването "Лице в лице" по БТВ.


Той уточни, че основната цел на ББР е да кредитира малък и среден бизнес по целеви програми.

 

Към банката беше създаден Консултативен съвет, който е провел пет заседания, получава регулярни отчети, знае дейността на банката, заяви Карадимов.

 

Програмата на банката за ускорено усвояване на европейските средства беше изготвена в плътен синхрон с този Съвет. По този начин

Председателят на Надзорния съвет на ББР поясни, че се работи по подпомагане на малки и средни фирми да получат финансиране по Плана за възстановяване и устойчивост.

 

При 60 млн. бюджет по програмата вече са усвоени 29 млн. Могат да бъдат усвоени милиарди с помощта на банката, която дава равен шанс на фирмите. Банката тук е ключов партньор. Банката е и основен партньор при програмната за саниране. Бенефициенти на банката са и манастири и храмове, каза още Росен Карадимов.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама