НОВИНИ


Всички съдии от Стара Загора дадоха отвод по делото „Дебора“

10 5924 09.01.2024
Всички съдии от Стара Загора дадоха отвод по делото „Дебора“
БГНЕС

Всички 17 съдии по делото „Дебора” в Стара Загора си дадоха отвод. Това съобщават от Окръжния съд в града.


Оттам отбелязват, че наказателно дело срещу 26-годишния Георги Георгиев, който е обвиняем по случая, е изпратено на Върховния касационен съд за определяне на друг, еднакъв по степен съд, който да го разгледа.

 

Една част от съдебните състави са си дали отвод заради произнасяне по въпроса за мярката за неотклонение, взета в хода на досъдебното производство. Счели са, че тези произнасяния са пречка да разгледат наказателното дело от общ характер, заради изразено становище по доказателствата, въпроса за вината и доказаност на обвиненията. Останалата част от съставите са дали отвод с оглед публично разпространените съмнения в безпристрастността и обективността им при разглеждане и решаване на делото.

 

Припомняме, че обвиняемият Георги Георгиев беше изправен пред съда за това, че е нанесъл множество рани с макетен нож на 18-годишната Дебора Михайлова. Той отправил закани за убийство и обръснал по насилствен начин косата на младото момиче. Обвинителният акт срещу Георгиев беше внесен в Районния съд в Стара Загора на 15 декември миналата година.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама