НОВИНИ


Денков отговаря на въпроси на живо във Facebook

0 3616 10.01.2024
Денков отговаря на въпроси на живо във Facebook

Премиерът акад. Николай Денков ще отговаря на въпросите на граждани по време на живо излъчване във Facebook. Запитвания са били зададени предварително под анонса на Министерския съвет, но премиерът ще отговаря и на въпроси, зададени в коментари под живото излъчване. То започва от 09:00 ч. 


Отговарянето на актуални въпроси стана традиция от началото на управлението на кабинета на Денков. До момента, в края на всеки месец управление премиерът коментира наболели за обществото теми с граждани.

 

Денков ще отговаря на въпросите на граждани малко преди края на мандата си. През месец март предстои дългоочакваната ротация с Мария Габриел, за която се разбраха ГЕРБ и ПП-ДБ при преговорите за съставяне на кабинет. Как точно ще се случи тази ротация обаче, тепърва ще се уточнява. Утре ще се състои и среща между лидерите на двете партии. 

 

Ротацията на правителството трябва да се случи на 6 март. Въпросът как точно да се случи това обаче разбуни духовете, след като по време на визитата си в Индия председателят на парламента Росен Желязков посочи, че Мария Габриел трябва да поеме щафетата от Николай Денков с мандата на ГЕРБ. Вече се появиха и гласове от анализатори, че по този начин ще се гарантира, че Борисовата партия ще е тази, която ще носи отговорността.  
Дали обаче именно с мандата на ГЕРБ ще се осъществи ротацията е въпрос на преговори. Рокади в кабинета след ротацията ще има. В първия работен ден от годината Борисов обеща да “направи анализ на работата на всеки министър от ръководствата на партиите, които подкрепят управлението” и тогава ще реши дали да има смяна, или не. Оценка ще бъде направена не само от ГЕРБ, но и от структурите на ПП-ДБ. От там уверяват, че нищо няма да се случи с едноличното решение на Борисовата партия и никой няма да посочва имена.


Борисов посочи, че преднамерено нито един министър няма да бъде поставян от тях като условие за бъдещето на кабинета.

 

ФрогНюз


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама