НОВИНИ


Димитър Бербатов: В БФС искат да останат на власт с обжалвания на конгреса

2 4247 10.01.2024
Димитър Бербатов: В БФС искат да останат на власт с обжалвания на конгреса
Димитър Бербатов

Димитър Бербатов призова Търговският регистър да изиска Михаил Касабов бъде вписан като представляващ Българския футболен съюз (БФС) до провеждане на конгреса. Касабов беше обявен за изпълняващ длъжността президент след оставката на Борислав Михайлов.


По-рано тази седмица поканата за конгреса не беше вписана в Търговския регистър заради пропуски в документите. Изпълнителният директор на БФС Борислав Попов обаче заяви, че няма притеснения за провеждане на конгреса и отново подчерта, че уставът на футболния съюз не изисква вписването на Касабов.


Бербатов посети училището, в което е учил в Благоевград - Седмо СУ "Кузман Шапкарев", където откри изложба със свои снимки, част от инициатива на Асоциация "Докосни дъгата". След това той коментира ситуацията в БФС и попита защо сега Касабов не е вписан, а при предишната оставка на Михайлов през 2019 г. е вписан.


"Призовавам Търговския регистър да изиска Михаил Касабов да бъде вписан като изпълняващ длъжността на президент на БФС до провеждането на конгреса. Както беше предния път, на предната оставка, когато той беше вписан. Идентична ситуация, а сега защо не се случва? Това са въпроси, които трябва да се зададат към ръководителите, но всички знаем защо не се случва. Защото искат да си останат, да държат нещата и да не ги пускат, да обжалват и това означава, че Борислав Михайлов си остава на поста, защото обжалват и така се забатачват още повече нещата. Но едно е важно - че ние нямаме отказване, но Михаил Касабов трябва да бъде вписан и да отиде да се впише", каза Бербатов.


Той заяви, че все още има време Касабов да бъде вписан, да се свика легитимния изпълком, който да свика конгрес все още за 15 март.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама