НОВИНИ


Вили Лилков: Ако кризата в СОС продължи по-дълго, и общината ще влезе в криза

4 4050 10.01.2024
Вили Лилков: Ако кризата в СОС продължи по-дълго, и общината ще влезе в криза
проф. Вили Лилков, общински съветник Стопкадър: bTV

"Общинският съвет е в криза. Ако това продължава по-дълго време, и самата община ще влезе в криза. Без избран председател не могат да се структурират комисии, а без избрани комисии докладите не могат да стигат до зала, кметът ще бъде затруднен да провежда реформи. В момента има стотици подадени преписки от районните кметове, от селските кметове, от главния архитект, които чакат решение."


Това заяви общинският съветник от "Синя София" Вили Лилков в предаването "Лице в лице" по bTV във връзка с кризата с избор на председател на Столичния общински съвет.

 

"Днес бяхме поканени от кмета Васил Терзиев и от общинските съветници от "Продължаваме промяната" – "Демократична България" – "Спаси София", за да обсъдим варианти за излизане от кризата. Предложеният от тях план е разширен вариант на предложения от нас през лятото план", посочи Лилков."Решихме да предложим на Общинския съвет утре да отложим заседанието и да проведем консултации в по-широк вариант, като привлечем ГЕРБ, "Възраждане" и БСП, за да обсъдим мерки за излизане от кризата. Нашето предложение е избиране на временен председател до избиране на постоянен, избиране на постоянните комисии на паритетен принцип и всички партии да имат представителство в тях, кметът да представи управленска програма и програма за реформи, Общинският съвет да представи оперативна програма, както и приемане на бюджета", каза още общинският съветник.

 

По думите му задачата по избиране на председател и формиране на мнозинство е основно на спечелилите изборите и на големите партии.Лилков смята, че е практически невъзможно кризата с избор на председател на Общинския съвет да доведе до нови избори в София.

 

"Този, който мисли за предсрочни избори, е безотговорен. Ние от "Синя София" ще направим всичко възможно да има работещ Общински съвет", категоричен бе той.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама