НОВИНИ


Атанас Атанасов: От есента съм готов и смятам, че имам качества за председател на НС

22 4242 10.01.2024
Атанас Атанасов: От есента съм готов и смятам, че имам качества за председател на НС
Атанас Атанасов

Съпредседателят на ПП-ДБ Атанас Атанасов потвърди пред журналисти, че е сред кандидатите да оглави парламента заедно с ротацията при премиерите през март.


"Аз още от есента съм готов и смятам, че имам качества, но не е въпросът какво искам аз, а какво ще гласуват хората", заяви Атанасов преди заседание на коалицията преди утрешното начало на новия пленарен сезон.

 

На заседанието трябва да бъдат определени и номинациите на формацията за членове на Конституционния съд, като конкретните имена ще бъдат обявени утре.

 

На  въпрос, че е било договорено при ротацията председател на Народното събрание да бъде Никола Минчев, Атанасов коментира: "Аз не знам за такава договорка. Това е дребнотемие. Според мене изключително важен е въпросът кой ще е председател на Народното събрание и нищо не е предрешено".

 

Запитан дали приема идеята, лансирана от ГЕРБ, Асен Василев да е втори вицепремиер в правителство с министър-председател Мария Габриел, Кирил Петков отговори: "Никога титлите и отделните водещи позиции не са били водещи. Въпросът е каква работа ще се свърши и как ще направим правителство, което да продължи промяната. Което мога да кажа е, че се радвам, че регулаторите ще бъдат важна тема през следващите месеци и нашата задача е това, което поне зависи от нас, е да имаме най-добрите кандидати за тези позиции, така че да покажем на обществото, че България се променя и там".


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама