ПОЛИТИКА


Кирил Петков: Акад. Денков ще се ползва със специален статут на министър-председател при следващи ротации

8 5634 10.01.2024
Кирил Петков: Акад. Денков ще се ползва със специален статут на министър-председател при следващи ротации
Съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков БГНЕС

Акад. Николай Денков ще се ползва със специален статут на министър-председател при следващи ротации в кабинета Денков-Габриел. Това коментира пред журналисти Кирил Петков, съпредседател на "Продължаваме Промяната" и депутат от ПГ "Продължаваме Промяната - Демократична България", който заедно с Христо Иванов, председател на "Да, България" и един от лидерите във формацията ПП-ДБ, коментираха въпроса с ротацията, предстояща през март.


Христо Иванов изтъкна, че ако тази формула е сработила и е дала резултат, това се дължи на факта, че селекцията се прави от академик Денков и Мария Габриел.

 

"Ние разчитаме на тях, нека да оставим на тях да изработят своята визия, за това какъв ще бъде персоналният състав, дали ще има някакви промени, дали ще има промени в структурите, едва тогава политически това ще бъде съгласувано и ще го коментираме. Моля да се отнесете с разбиране, че ние ще се въздържаме от коментари – преди да се приложи тази технология, защото нашата задача е България да има добро правителство, което да може да продължи очертаната законодателна и политическа програма и смятаме, че именно това е формулата – те двамата да направят селекцията, а ние след това да я подкрепим и одобрим", посочи Иванов."За целия отбор на ПП-ДБ позициите не са важни, а е важно каква работа се върши. Кой е вицепремиер и кой е министър не е от толкова голямо значение", категоричен бе Петков в отговор на въпрос дали Асен Василев ще продължи да бъде финансов министър.

 

Във връзка с решението за председателското място на парламента след изтичането на мандата на Росен Желязков и заемането на поста на ротационен принцип от представител на ПП-ДБ, Атанас Атанасов отбеляза пред медиите, че това ще реши групата на ПП-ДБ и след това мнозинството в парламента.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама