НОВИНИ


Борис Бонев прогнозира нови избори, ако СОС не излезе от тупика на 25 януари

4 4406 11.01.2024
Борис Бонев прогнозира нови избори, ако СОС не излезе от тупика на 25 януари

Тъжно ми е, че сме в тази абсурдна ситуация и вторият най-голям колективен орган в държавата, след НС, не може да намери изход. Емоционалните решения вземат връх пред разума. Виждаме малък напредък. Групата на хората, търсещи решение, се разшири. Много се надявам, че другите сили в СОС също ще предприемат подобен конструктивен подход. Ако на 25 януари не изберем председател, няма обединение около първите стъпки, честно казано за нас няма да остане изход, различен от нови избори.


Това заяви пред журналисти общинският съветник Борис Бонев от ПП-ДБ-СС.

 

Днес се проведе пореден опит за избор на председател на Столичния общински съвет. И той обаче се оказа неуспешен, защото до гласуване на точката в дневния ред не се стигна. Причината - Карлос Контрера от ВМРО предложи заседанието да се отложи за 25 януари, за да се даде шанс на преговорите, които вече са започнали между политическите партии.

 

"Трудно е, когато от едната страна има хора като нас, които са готови на компромиси, вече са нарпавили много такива, а отсреща има само аргументи от типа "Не ни харесва начинът, по който сме поканени". Всички общински съветници са избрани, за да служат на града, а не само на партийния си интерес. Ние като най-голяма група носим най-голяма отговорност, но другите не са амнистирани. Затова искаме конструктивност и политики за София. В нито един от разговорите, които сме водили, темата за личността на председателя на СОС не е била водеща, нито пък са били поставяни червени линии. Точно обратното - червените ни линии винаги са били одит на общинските дружества, прозрачност, реформи. Като се намери мнозинство, което да работи в СОС, то трябва да е обединено около приоритети, а не около постове", каза Бонев.


"Не можем да дадем доверие на някого просто така. Тя ще върви с яснота и сигурност, че ще върви с подкрепа за реформи, одити на общински дружества и предприятия", категоричен бе общинският съветник.


Общинският съветник каза, че няма да откаже подкрепа на която и да е партия в СОС, ако става дума за политики за благото на София. Той даде пример за доклада за градския транспорт в предишния местен парламент, който е внесен от Бонев, заедно с представители на ГЕРБ, но е довел до въвеждането на последните нови линии на столичния градски.

 

"Когато става въпрос за нещата, които са добри за София, никога не сме отричали възможността да се работи и с ГЕРБ, и с "Възраждане", и с БСП, и с ИТН. Проблемът е, че София 18 години е била управлявана от една партия. Ние искаме да покажем недъзите, които откриваме. Кметът Терзиев показа ужасяващи неща с предприятието за преработка на боклука. Трудно ми е да си представя, че хората, които са били част от създаването на проблемите в тази система, сега да са част от решението им", посочи още Бонев.

 

Бонев заяви, че тези гаранция, тя може да бъде само писмена. Това обаче не е коалиционно споразумение.

 

"Това е обширен документ. За нас е важно, предвид че става дума за временно решение, за тези няколко месеца или година да има поне някаква яснота върху какво се работи", обясни Бонев.

 

ФрогНюз


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама