НОВИНИ


Годишнината на една дупка: Любо Жечев с духов оркестър за ЧРД на ез. “Бароко”

1 4520 11.01.2024
Годишнината на една дупка: Любо Жечев с духов оркестър за ЧРД на ез. “Бароко”
снимка от миналгодишния протест

Трета година ул. “Осми декември” в Студентски град на практика е блокирана - отворена за движение е само едната лента. Причината - изкопът, направен заради незаконен небостъргач. Изкопът предизвика свличане, което наложи и затварянето на едното платно за движение. По повод рождения ден на този печален ремонт влогърът Любомир Жечев отново отиде с оркестър на място в знак на недоволство.


"Отпразнуваме третия рожден ден на Стеснения път. Кметът Терзиев предложи да плати на оркестъра, но аз отказах, защото искам да имам други теми на разговор с Цончо, когато го видя един ден отново.


Но пък г-н кметът не дойде на партито. Инвеститорът също не дойде. Но имам уверението и на двете страни, че в следващите дни ще получа повече информация какво е развитието по казуса и… ще дойдат ли на четвъртия рожден ден", написа Жечев във Facebook.

 

 

Ул. “Осми декември” се намира в района на УНСС. Движението е изключително натоварено. Цяла отсечка е затворена от три години. Това предизвиква не просто задръствания, а и инциденти. 

 

Цялото платно за движение е затворено, защото заради изкопните дейности на фирмата, която строи високия незаконен небостъргач, е засегнала тротоара и има опасност и пътя, и тротоара да се срутят. Изкопът е дълбок 17 м. Това укрепване обаче трае вече години наред, а строежът на небостъргача е спрян през 2021 г. 

 

Зад този строеж стои строителната компания “Барокко”. Небостъргачът трябва да е висок 75 м., но няма разрешение за строеж. През юли 2020 г. главният архитект на София Здравко Здравков му е разрешил само да укрепи изкопа, но така и не е ясно защо предварително този изкоп е бил направен, след като няма разрешение.

 

Столичната община започна проверка, сезира и ДНСК за незаконно строителство. РДНСК пък сезира прокуратурата.


Самият Любомир Жечев упорито протестира срещу скандалния ремонт. Жечев опита да реши обществения проблем по нетрадиционен начин, като застана зад гърба на политиците с плакат в ръце, докато те дават изявления в изборния ден. Миналата година Жечев отново застана с оркестър на затворената улица.

През юни миналата година отново се заговори за скандалния строеж, след като проливните дъждове превърнаха изоставеното място в езеро. Тогава мястото шеговито бе наречено езерото "Бароко".

 

ФрогНюз


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама