НОВИНИ


Бербатов: Целта на БФС е да не се случва абсолютно нищо

0 3924 11.01.2024
Бербатов: Целта на БФС е да не се случва абсолютно нищо
Димитър Бербатов БГНЕС

"Вчера БФС каза, че ще обжалва решението на Търговския регистър да не ги впише, което е показателно какво всъщност се цели - пак да има обжалвания, съдилища, пак да се тупа топката, време да се отнеме и да не се случва абсолютно нищо".


Това заяви кандидатът за президентския пост в БФС Димитър Бербатов пред bTV след вчерашния отказ на Търговския регистър да впише поканата за извънреден конгрес на БФС.

 

От ТР за втори път в рамките на няколко дни отказаха да впишат поканата заради неточности в документите, подадени от БФС, като централата може да обжалва това в 7-дневен срок. Бербатов отново настоя Михаил Касабов, който изпълнява длъжността президент на БФС след оставката на Борислав Михайлов, да бъде вписан в Търговския регистър, което от БФС отказват да сторят."Напълно нормално е Михаил Касабов да бъде вписан като и.д. президент до провеждането на конгрес. Призовавам го да го направи, той има пълното право, както и Търговският регистър, който вече няколко пъти отказа да впише поканата за конгреса, да поискат вписването на Касабов, защото поканата не може да бъде вписана, докато това не се случи. Тези хора не искат да си тръгнат, чакат да се разминат нещата, да си спечелят време и хората да си кажат "няма да се занимаваме". Трябва да сме будни, за да може да докараме нещата до честен конгрес на 15 март и това минава през Михаил Касабов да бъде вписан като и.д. президент, след това той свиква нов Изпълком и той свиква извънреден конгрес, който да се проведе на 15 март, имат достатъчно време", посочи Бербатов.
 

Той изрази мнение и относно думите на члена на екипа му Петър Величков, че могат да подадат сигнал срещу Касабов до прокуратурата. "Това са крайни и драстични мерки, които когато човек постоянно обяснява и призовавам органите, институции да направят така, че да се направи правилното нещо, в случая Касабов да се впише в ТР. В един момент, когато тези добри думи не са достатъчни, ти в един момент си длъжен да се опиташ да направиш следващото нещо, което е прокуратура и съд. Ако Борислав Михайлов е горе (б.р. в централата на БФС в Бояна) всеки ден, това е противозаконно и противоуставно. Аз не съм там, но той сигурно е там, даже съм сигурен. Той се подиграва на Михаил Касабов и му казва ти си стой там и подписвай документи, аз ще управлявам"."В момента се опитвам да направя среща с тях, за да им обясня какво искаме да постигнем с отворена среща с всички кандидат-президенти, да им покажем програмата, да има прозрачност, да започнем да градим нещата така, както би трябвало да се случват. Надявам се да откликнат на тази покана, ако не, това си е тяхно решение, те имат безброй ангажименти", отбеляза Бербатов относно евентуална среща с министър-председателя и спортния министър.

 

Кандидатът за президентския пост в БФС коментира и слуховете за конфликт със Стилиян Петров. "Това са интриги, които се опитват да вкарат между хора, които са приятели от дълго време, когато няма други прийоми, ти се опитваш по най-долния и нечестен начин да вкараш интриги. Хора, които пускате такива елементарни шеги, слухове, така няма да стане, да си знаете."
 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама