НОВИНИ


Проф. Христо Хинков няма да бъде министър след ротацията

5 4018 11.01.2024
Проф. Христо Хинков няма да бъде министър след ротацията
Здравният министър проф. Христо Хинков БГНЕС

Министърът на здравеопазването проф. Христо Хинков няма да бъде министър след ротацията.


Той подчерта пред журналисти, че решението е лично негово и допълни, че не усеща политическа подкрепа от групата, която го е издигнала. По думите му случаят "Пирогов" е била капката, която е преляла чашата.

 

"Случаят Пирогов ми показа, че аз няма да мога да управлявам адекватно тази система, която има нужда от тази реформа и тази реформа е смяна на мениджъри”, отбеляза проф. Хинков.

 

Здравният министър не посочи кой ще го наследи на поста.Рокади в състава на правителството все пак ще има. Чии постове са застрашени, все още не ясно. Министрите обаче ще бъдат оценени - първо от премиера Денков и вицепремиера Мария Габриел, а после ще се разговаря и с ГЕРБ и ПП-ДБ. Ясно е, че еднолично посочване на имена няма да има.

 

Вече обаче се спекулира с някои министри. Така например се говори за спортният министър Димитър Илиев.Димитър Илиев изглежда обаче не се чувства застрашен като министър. Пред БНТ той посочи, че в подопечното му ведомство работата върви добре.

 

"В Министерството на спорта работата върви добре. Дали един министър ще остане или не ще бъде гледано на база какво неговото ведомство е свършило по управленската програма. Ако това е критерият, би трябвало моето име да не е в този списък”, обясни Илиев.

 

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама