НОВИНИ


Нинова още смята, че Шенген по въздух и вода е унижение за България

10 4833 11.01.2024
Нинова още смята, че Шенген по въздух и вода е унижение за България
Корнелия Нинова

Това е унижение за България, защото са се съгласили само по вода и въздух или поне половин крачка напред. Да ви го кажа в числа: три процента от икономическия стокооборот е на шенгенските държави. Три процента е по въздух и вода, от които малко повече от половината е внос отвън. Значи сложете процент и половина от икономиката ни ще се облагодетелства от това. 97 процента по сухопътни граници, това е истинската цел на България, за да помогнем на икономиката ни.


Така Нинова коментира приемането ни в Шенген по въздух и вода.

 

Шенген е много важна тема, много правителства, много партии, всички сме работили за това. България заслужава да бъде в Шенген, но това което направиха, е предателство към труда на толкова много политици, време и усилия, каза още лидерът на БСП в „Лице в лице“ по бТВ.

 

Според Нинова влизането ни в Шенген по въздух и вода е минус за страната ни, а с избора на новата Европейска комисия влизането на България в Шенген по суша става несигурно.

 

По думите на Нинова Дъблинското споразумение не работи и поясни, че никоя досега държава не е принуждавала друга държава-членка на ЕС да приема обратно мигранти, какъвто е случаят с България


Има нов закон за бежанците и убежищата, по силата на който да интегрираме бежанците в различните общини, т.е. да ги разпръснем из страната. Кметовете трябва да им осигурят жилища, образование, медицинска грижа, но нямат пари за такива политики, каза още лидерът на социалистите.

 

Корнелия Нинона разкритикува мнозинството в парламента, че попълва регулаторите с политически фигури, давайки пример с БНБ и Конституционния съд.

 

„Регулаторите би трябвало да са независими, там трябва да са хора, които не са политически обвързани. Това, което правят, е да си разпределят порциите във властта. Овладяват държавата, за да си гарантират, че дори да паднат от власт, тези органи ще ги пазят“, убедена е Нинова.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама