НОВИНИ


Адвокат предупреди: Смъртна опасност грози Ален Делон

1 6161 11.01.2024
Адвокат предупреди: Смъртна опасност грози Ален Делон
Ален Делон

Личният адвокат на Ален Делон поиска от прокуратурата да осигури правна защита на актьора, съобщават телевизионният канал Бе Еф Ем и „Франс енфо”. Това се случва на фона на братоубийствената война, която водят децата на звездата на френското кино.


По думите на адвокат Кристоф Айела, който е загрижен за здравословното състояние на легендарния актьор, но най-вече за преустановеното му лечение, искът е подаден в интерес на самия Делон, чийто живот бил "в опасност".

 

В писмото, изпратено до прокурора на Монтаржи Жан-Седрик Го, Айела, който казва, че е адвокат на Ален Делон - твърдение, оспорвано от някои членове на семейството, моли да бъде разрешено на главния лекар на актьора да го посети във френската му резиденция.

 

Защитникът желае това посещение да се осъществи по спешност, за да се изготви медицински доклад, да се реши какви действия следва да се предприемат по отношение на състоянието на актьора и да бъде получено неговото съгласие.


Според Кристоф Айела синовете на звездата, Антони и Ален-Фабиен Делон, се противопоставят на посещението, като по думите му рискуват да причинят преждевременната смърт на баща си. "Антони Делон е решил да лекува болестта на баща си с плодови и зеленчукови сокове, предписани от натуропат", се посочва в иска. От своя страна Анушка Делон, също представлявана от Айела, се противопоставя на спирането на конвенционалните грижи и лечение на баща си.

 

Искът идва след изострянето на конфликта между децата на 88-годишния актьор на фона на споровете за наследството. Най-малкият му син Ален-Фабиен подаде жалба срещу сестра си Анушка Делон, обвинявайки я, че "злоупотребява със слабостта" на баща му и го подвежда.

 

Състоянието на Ален Делон е оценено на над 200 милиона евро. Актьорът е собственик на имение на река Лоара и на голяма колекция от картини.

 

Делон обяви края на кариерата си в киното през 2017 г. Актьорът, който получи инсулт през лятото на 2019 г., се е снимал в над 90 филма. Сред най-известните му роли са в "Роко и неговите братя", "Гепард", "Техеран 43".

 

През май 2019 г. Ален Делон беше удостоен с почетна "Златна палма" на кинофестивала в Кан за забележителната си кариера в киното.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама