НОВИНИ


Белгийската полиция арестува трима души в автобус, след сигнал за потенциална атака

1 4582 11.01.2024
Белгийската полиция арестува трима души в автобус, след сигнал за потенциална атака
Twitter

Белгийската полиция арестува в четвъртък трима мъже от пътнически автобус по линията Лил - Брюксел, след като един от пътуващите подава сигнал, че ги е чул да обсъждат планирано нападение, съобщи белгийският информационен канал VRT.


Пътникът, подал сигнала, е "взет много насериозно" и в момента тече разследване по случая, обяниха от полицията, без обаче да дават повече подробности. 


Автобусът е бил спрян, а пътниците - незабавно свалени и проверени един по един. Проверено е цялото превозно средство и багажа. 



Брюксел обяви повишена степен на тревога заради последните случаи на атаки в белгийската столица. Припомняме, че двама шведски футболни запалянковци бяха убити недалеч от центъра на града. Стрелбата стана по време на футболната среща между националните отбори на Белгия и Швеция. Заподозреният беше убит от полицията. Той се идентифицира като член на "Ислямска държава". Групировката пое отговорност за атаката.


Няколко дни по-късно белгийското федерално правителство обяви нови мерки за укрепване на апарата за сигурност на страната и осигуряване на бърз и координиран отговор на потенциални заплахи. 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама