НОВИНИ


Турските сили за сигурност закопчаха 10 души, издирвани от Интерпол

0 4590 11.01.2024
Турските сили за сигурност закопчаха 10 души, издирвани от Интерпол
БГНЕС

Турските сили за сигурност са заловили десетима души в Истанбул, включени за издирване с червен бюлетин в списъка на Интерпол. Новината съобщи турският вътрешен министър Али Йерликая в социалната мрежа "X".


По думите му издирваните за различни престъпления лица са били заловени при спецакцията под кодовото название "Клетка-30" (Kafes-30), провеждана от силите за сигурност, съвместно с бюрото на Интерпол в Турция, предаде Нахиде Дениз за БТА. Задържаните лица са от общо шест държави - Иран, Южна Корея, Сирия, Китай, Узбекистан и Швейцария, и ще бъдат предадени на властите на съответната страна, посочи турският министър. 

 

Четирима от заловените са от Иран и са издирвани за измами и пране на пари. Две жени са от Узбекистан, издирвани за нелегален трафик на хора и за търговия с хора, а останалите четирима са от Сирия, Южна Корея, Китай и Швейцария и са заподозрени за нелегален трафик, измами и пране на пари. В операцията по залавянето са взели участие 46 екипа със 117 служители от отдела за нелегален трафик на Дирекцията по сигурността в Истанбул.

 

„Искам да уверя нашата любима нация, че независимо от какъв калибър са или с какъв бюлетин се издирват, няма да позволим на международните организирани престъпни групи и на трафикантите да нарушават спокойствието на нашия народ. Ще поставим всички в клетката един по един. Благодаря на нашите храбри полицаи”, коментира турският вътрешен министър.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама