НОВИНИ


Политологът проф. Милена Стефанова: Най-голямата група в СОС е отговорна да си осигури мнозинство

1 4488 11.01.2024
Политологът проф. Милена Стефанова: Най-голямата група в СОС е отговорна да си осигури мнозинство
Политологът проф. Милена Стефанова БГНЕС

Не съм изненадана от това, което се случва в СОС, защото разговорите не се водят както трябва. Някакви срещи някой организира, но не се случват по този начин нещата, коментира пред БНР политологът проф. Милена Стефанова, бивш общински съветник.


"Избирателите сме си казали волята и очакваме органът да заработи. Отговорността е на най-голямата група – ПП-ДБ, "Спаси София", да си намерят мнозинството. Кметът е от същата политическа формация, така че заедно с групата да си осигурят мнозинството", отбеляза проф. Стефанова.

 

Според нея досегашните предложения за временен председател, на ротационен принцип и всякакви други варианти са несериозни.

 

"Ние, избирателите, в Столична община очакваме мнозинство и затова трябва да се водят преговори", подчерта политологът.И допълни, че в СОС всеки е с пропорционална тежест, каквато избирателите са дали, така че трябва да се разпределят постовете, включително и в комисиите. 

 

"Законът им казва - съветник може да бъде в три комисии и това е простата задача. Кметът е длъжен да предложи зам.-кметски позиции на останалите участници, с което да си осигурят мнозинство", каза още проф. Стефанова.

 

Вече е ясно за всички, че не се избира председател по две причини. Първо, разговорите тръгнаха в грешна посока. И второ, на практика Борис Бонев се инати – "ГЕРБ няма да бъде допуснат". Не се разбират в СОС, защото на национално равнище те натрупват опит – ПП – ДБ, и видяха, че макар със скърцане със зъби, постигат договорки и се върви напред, а "Спаси София" я няма на национално равнище и Борис Бонев е в София, това е", изтъкна причините специалистът за проблема в СОС. 

 

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама