НОВИНИ


Първи блиц контрол за новия политически сезон: Депутатите изслушват Денков и Габриел за Шенген

0 4648 12.01.2024
Първи блиц контрол за новия политически сезон: Депутатите изслушват Денков и Габриел за Шенген
Министър-председателят акад. Николай Денков (вляво) и вицепремиерът и външен министър Мария Габриел (вдясно) БГНЕС

Премиерът акад. Николай Денков и вицепремиерът Мария Габриел ще отговарят на въпроси на депутатите по време на първия блиц контрол за новия политически сезон.


Водещата тема, която вълнува народните представители е присъединяването ни към Шенген. След изслушването на акад. Денков и Габриел е предвиден и редовен парламентарен контрол. В него участие следва да вземат още девет министри. Междувременно, продължават разговорите по подготовката на предстоящата ротация във властта. Днес в срещите ще се включат и Денков, и Габриел, които трябва да си сменят постовете през март.

 

В следващите дни ще се оценява работата на министрите и техните заместници, както и на областните управители. Целта е преди 6 март да се отиде с готов кабинет при държавния глава, отбеляза по-рано лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.



Към момента е ясно, че министърът на здравеопазването проф. Христо Хинков няма да е част от правителството след ротацията.

 

Какви ще са останалите смени предстои да разберем. Няма обаче съгласие по промяната в структурата на кабинета като идеята за двама вицепремиери не се приема от ГЕРБ.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама