НОВИНИ


Мария Габриел: Три са факторите, които ще бъдат взети предвид за това кои министри ще останат при ротацията

6 4473 12.01.2024
Мария Габриел: Три са факторите, които ще бъдат взети предвид за това кои министри ще останат при ротацията
БГНЕС

Три са факторите, които ще бъдат взети предвид за това кои министри ще останат при ротацията. Това заяви пред журналисти вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел в Научноизследователския институт по криминалистика и криминология в МВР, където беше представена автоматизирана система за лабораторен анализ на кръвни проби за наличие на наркотични вещества.


„Първо - резултатите от работата на всеки един министър. Имаме управленска програма с мерки, законодателни промени и реформи. Всеки министър ще получи оценка за своята работа. Важен е начинът, по който българските граждани са усетили тази работа. Трето – добрите отношения с парламентарните групи, подкрепящи правителството“, обясни Габриел.

 

България е парламентарна република и всеки път, когато парламентът работи добре с изпълнителната власт, позволява да се приемат важни за страната неща, посочи вицепремиерът, предаде БТА.

 

„С министъра на вътрешните работи Калин Стоянов работим добре“, каза Габриел на въпрос дали той ще бъде част от правителството и след ротацията на премиерите.

 

„Ако премиерът и вицепремиерът, съгласувано с лидерите на политическите партии, подкрепящи правителството, преценят, че аз следва да остана министър на вътрешните работи и след ротацията, аз съм готов да довърша това, което съм започнал“, заяви Калин Стоянов, който участва в брифинга на Габриел.

 

МВнР следи ситуацията в Червено море. Много е важно във всяка една ситуация да имаме водещ принцип, а това е здравето на нашите сънародници и възможността те да се завърнат. Не говорим за включване на България в операция, а по-скоро за обмен на информация, каза още вицепремиерът.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама