НОВИНИ


Социологът Евелина Славкова: Сглобката става по-стабилна от което и да било правителство

2 4296 13.01.2024
Социологът Евелина Славкова: Сглобката става по-стабилна от което и да било правителство
Социологът Евелина Славкова Стопкадър: БНТ

"В любовта противоположностите се привличат - това се случи в сглобката. Тази сглобка става по-стабилна от което и да било правителство. Този кабинет може да остане много дълго."


Това заяви в ефира на БНТ социологът Евелина Славкова във връзка с актуалната политическа обстановка в страната.

 

По думите й ако президентът реши да оглави партия, тогава може да говорим за някакъв потенциал, който може да бъде уплътнен. "Във всяка ситуация, в която той даде легитимност на някой друг, който да бъде водач, това означава някакви дребни резултати. Но вероятно държавният глава вижда ниша да създаде политическа партия - това зависи от времето и от това дали скоро ще има предсрочни парламентарни избори", смята експертът.

 

Политологът Цветанка Андреева от своя страна изрази мнение, че сякаш този път ще бъде много по-лесна ротацията.



"Истинската трудност беше да се обясни на обществото защо се прави тя. Вече трудният момент е преодолян. Ротацията е ясна чисто политически и чисто институционално. Не се задава политическа криза, криза на властта. Стабилност е ключовата дума, която беше толкова мразена отпреди 3 г. Всъщност от това имахме нужда и това получаваме", каза тя.

 

Според нея ако президентът Радев иска отново да има изпълнителната власт, единственият начин е да направи партия. По думите й ако той излезе с партия, ще се конкурира директно с лидерството на Костадин Костадинов и Корнелия Нинова.

 


Социологът Ружа Райчева пък изтъкна, че демократите са се примирили със сглобката.

 

"Костадинов и Нинова радикализират лявото. Президентът ако въобще ще прави проект, той няма да е радикален. Радев търси стабилност и мир. Всъщност той просто иска успокояване на нещата", смята тя.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама