НОВИНИ


Вили Лилков: СОС е в криза, която спешно трябва да бъде преодоляна

3 4276 13.01.2024
Вили Лилков: СОС е в криза, която спешно трябва да бъде преодоляна
Общинският съветник от "Синя София" проф. Вили Лилков Стопкадър: БНТ

"СОС е в криза, която спешно трябва да бъде преодоляна. Имаме много работа за вършене и нямаме време за губене." Това мнение изрази в ефира на БНТ общинският съветник от "Синя София" Вили Лилков.


"Очертава се едно събиране на 15 януари. Неработенето на Столичния общински съвет създава големи проблеми на София", алармира той.

 

По думите му "Спаси София" и ПП-ДБ са предложили едно коалиционно споразумение за дългосрочно управление, което обаче, според него, не е възможно. "По-възможен вариант е този, който предложихме с Карлос Контрера", изтъкна общинският съветник.

 

Лилков изтъкна, че е много важно да се сформират постоянните комисии на Общинския съвет, защото без тях нито един доклад не може да бъде приет.



"Дневният ред ни притиска да намерим разумно решение - ние това предлагаме. Искаме да има стабилно коалиционно мнозинство, което да поеме отговорност за управление. До края на януари СОС е задължен да приеме оперативната работна програма. Това предвижда редица законодателни инициативи, които трябва да се случат. Общината трябва да върви напред и трябва да се работи в тази насока", категоричен бе той.

 

Според него столичният градоначалник в момента не е част от напрежението вътре в коалицията.



"Ние предлагаме решение в интерес на цяла София, защото проблемите се трупат. От средата на септември месец до днес - средно на месец се провеждат по 2 сесии на СОС. Какво време е пропуснато? 700 доклада не са разгледани. Зад всеки такъв доклад се крият проблеми - на селски кметства, на районни кметства, на граждани, на бизнеса, които чакат да бъдат разрешени", каза още той.


Невъзможно е БСП, "Спаси София" и "Синя София" да се обединят, подчерта Лилков.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама