НОВИНИ


Шефът на ГДНП: Убитият мъж в Търговище и извършителят на престъплението са криминално проявени

1 3980 13.01.2024
Шефът на ГДНП: Убитият мъж в Търговище и извършителят на престъплението са криминално проявени
Шефът на Националната полиция Атанас Илков Стопкадър: Нова телевизия

Убитият мъж в Търговище и извършителят на престъплението са били криминално проявени. "Убитият е имал обвинения за разпространение на наркотици и телесни повреди. А извършителят за извършване на кражби, има криминалистическа регистрация", посочи Атанас Илков, ГД "Национална полиция".


"В хода на разследването беше установено, че той е имал близки отношения с негов приятел. Имали са общи теми и най-вече ги е свързвала тяхната симпатия към оръжието. Първоначалната ни версия беше, че може да имат неуредени финансови отношения между тях. В последствие се оказа, че там където намерихме тялото, в същия ден двамата са стреляли с незаконните си оръжия. При боравенето с извършителя е произвел неволен изстрел, прострелял е убития и той е починал на място", коментира шефът на ГДНП в ефира на Нова телевизия. По думите му убиецът е задържан. 

 

Във връзка със случая с жестоко тормозеното дете в Пловдив Илков отбеляза, че все още информацията е оскъдна. Но увери, че колегите му в Стара Загора не са реагирали правилно при задържането на Пламен Пенев. Припомняме, че той почина след гонка с полицията.

 


"Не мога да кажа, че полицаите са реагирали правилно, защото видяхме, че има пропуски в тяхната работа. До един момент изпълняваха задълженията си в правилната посока, после сякаш адреналина взе превес и се стигна до този нежелателен край", подчерта той.

 

Илков изтъкна, че боди камерите ще станат задължителни. "Техният брой е ограничен, имаме налични 4 000 броя, с тези, които сме закупили съвсем скоро. Планира се да бъдат закупени още 16 000 - 17 000 камери", уточни той.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама